Müftülüğümüz

Fax: 04244112024

Namaz Vakitleri
Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kursu

Bilindiği gibi halkımız kurban ibadetine karşı büyük bir duyarlılık sergilemektedir. Kurban kesecek durumda olmayanlar bile borçlanarak da olsa kurban kesme gayreti içine girmektedir. Bu İbrahimi geleneği yaşatma azim ve kararlılığında olan halkımız aynı zamanda kurbanını kendisi kesmek istemektedir. Her sene kurban bayramında acemi kasap kazaları haber bültenlerine konu olur. Magazinsel haber anlayışı ile ekranlara getirilen bu görüntüleri dini bakımdan onaylamak mümkün değildir. Başkanlığımız tüm dini konulara ciddiyetle yaklaşarak halkımızı doğru bir şekilde aydınlatma görevini yerine getirmektedir. Müftülüğümüz de kurbanla ilgili dini konuları; kimlerin kurban kesmesi gerektiği, kurban alırken dikkat edilmesi gereken hususları, kesim esnasında uyulması gereken kuralları ve kesimden sonra ki tavsiyeleri vaaz, hutbe ve çeşitli yollarla halkımıza anlatmaktadır.

Ancak kurban kesiminin dini ve teknik kurallara uygun olmasını sağlamak için kurs düzenlenmesi bir zarurettir. Bu şekilde halkımız uygulamalı olarak doğru bilgilendirilecek ve acemi kasap kazalarının önüne geçilecek hiç değilse asgariye indirilecektir. Bu amaçla ilçe müftülüğümüz ve ilçe halk eğitim müdürlüğü işbirliği ile kurban kesimi elamanı yetiştirme kursu düzenlenmiştir. Kursta görevlendirilen ilçe müftüsü Necati GÜNDOĞDU, ilçe halk eğitim müdürü Sadullah Saydam, toplum sağlık merkezi başkanı….kendi alanları ile ilgili ders vermiştir.